Wat is een genezingscrisis en waarom is dat goed voor je?

Als we horen dat iemand van een ziekte genezen is, stellen we ons vaak voor dat iemand een medische behandeling heeft ondergegaan, een antibioticakuur gedaan heeft of andere medicijnen geslikt om de symptomen die met die ziekte gepaard gaan weg te nemen.

 

Vanuit een holistisch perspectief, genezing is een veel breder proces dan alleen het aanpakken van fysieke of psychische symptomen in een poging een ziekte te genezen. In feite is genezing een doorlopend proces dat nooit ophoudt en je gedurende je hele leven kansen biedt voor groei en transformatie.

 

Genezing op een dieper niveau kost tijd en is niet gemakkelijk, opgeruimd of lineair. Het volgt een patroon dat golft, spiraalt en zich steeds opnieuw herhaalt. Elke keer is er een diepere laag die wordt afgepeld totdat je de kern en de essentie van je probleem hebt bereikt.

 

De stroom van Reiki-energie door je lichaam stimuleert het geleidelijk loslaten van fysieke, emotionele, mentale en spirituele patronen en blokkades. Je kunt ze zien als gifstoffen die zich in de loop van je leven in je energiesysteem hebben opgehoopt. Ze komen voort uit het verleden, trauma’s en ervaringen zoals ziekten of verwondingen, maar ook uit ongezonde leefgewoonten. De zuivering en reiniging die plaatsvinden tijdens de Reiki-behandeling is meestal zacht en gaat bijna ongemerkt voorbij. Soms kan het echter een overweldigende en intensieve reactie in je lichaam veroorzaken. Zo’n reactie is wat holistische therapeuten een ‘genezingscrisis’ noemen.

 

Een genezingscrisis doet zich voor wanneer “de modder wordt geroerd”. Je kunt je een meer of een rivier voorstellen met schoon, helder water. Als je een stok neemt, deze op de bodem legt en het water roert, zullen alle modderige en troebele stukken en puin naar de oppervlakte komen.

Een genezingscrisis is een soort loslatingsproces, waarbij oude symptomen en problemen tijdelijk terugkomen en weer de kop opsteken. Ze gaan vaak van de chronische fase terug naar de acute fase van het probleem en leiden tot echte genezing. Je symptomen zullen eerst verergeren voordat ze worden gewist, omdat geblokkeerde energie en gifstoffen worden vrijgegeven en verwijderd uit alle lagen en niveaus van je wezen. 

Het kan zeer ongemakkelijk en soms alarmerend zijn, maar dat is het wel een teken dat je lichaam bezig is zichzelf te genezen en het is een volledig natuurlijke reactie. Het is ook afhankelijk van hoe gevoelig je lichaam is voor energiegenezing en hoeveel gifstoffen zich in je lichaam hebben opgehoopt.

 

Wat kun je ervaren tijdens een genezingscrisis?

 

Misschien voel je je moe en uitgeput, en moet je langer slapen of kun je zelfs niet slapen. Je kunt pijn voelen op de plekken waar je bent geopereerd en waar het trauma of letsel is opgetreden. Je kunt huiduitslag en flare-ups op je huid krijgen. 

Diepgewortelde emoties, die verdrongen zijn door ervaringen uit verschillende levensfasen, zoals bedroefdheid, angst, depressie, verdriet, woede en frustratie, kunnen naar boven komen en zeer intens aanvoelen.

Je kunt ook griepachtige symptomen krijgen: koorts, hoofdpijn, keelpijn, hoesten, pijnlijke gewrichten en spieren, tintelingen, misselijkheid, verstopping en diarree.

 

Moet je een genezingscrisis krijgen om te weten dat de behandeling effectief was?

 

Absoluut niet. Je lichaam geneest op een manier die het het beste dient. Je kunt alleen zachte en aangename ervaringen hebben na elke Reiki-sessie, omdat je lichaam in die periode nodig heeft om zichzelf te herstellen en te verzorgen.

Een genezingscrisis doet zich voor wanneer je lichaam er echt klaar voor is om los te laten en te genezen op een heel diep niveau en je kunt het niet overhaasten. Het is volledig afhankelijk van goddelijke timing en waar je op dat moment in je leven bent. Als u een genezingscrisis krijgt, stop dan niet met de behandelingen. Soms worden mensen bang en nemen ze een pauze of stoppen ze met therapie. Het is alsof je het puin en de modder die naar de oppervlakte zijn gebracht, laat bezinken in het slib van je leven. Vertrouw erop dat je klaar bent om dat innerlijke genezingsproces op gang te brengen.

 

Wat kun je doen om jezelf te helpen?

 

✨Als je door een genezingscrisis gaat, leun dan naar binnen en laat het zijn.

✨Communiceer met uw therapeut over wat u ervaart.

✨Wees zacht voor jezelf en geef jezelf de ruimte om het volledig te voelen.

✨Neem de tijd om te ontspannen en uit te rusten. Focus op zelfvoeding en zelfzorg.

Onthoud dat wat je ervaart, de vele systemen in je lichaam zijn die hard samenwerken om afvalproducten en gifstoffen te verwijderen en dat dit proces slechts tijdelijk is. Je lichaam is na afloop gezonder en sterker en je voelt je lichter en vrijer.

 

Ik stuur je heel veel ❤️!

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod