Helende kruideninfusie voor vrouwen

yarrow, close up, bloom-5306053.jpg

Ik leerde eerst over het gebruik van kruiden voor genezing van mijn grootmoeder en moeder. Ze gebruikten vaak verse tuin- of wilde kruiden om aftreksels, tincturen of balsems te maken. Ik hou ervan hoe eenvoudige kruiden, die vaak als onnodig onkruid worden gezien, zo’n kracht hebben om ons te voeden en te genezen.

 

Duizendblad staat in de traditionele volksgeneeskunde bekend als een remedie voor alle ziekten en klachten. Het is een van de oudste geneeskrachtige planten die de mens kent, zeer gewaardeerd om zijn eigenschappen om lichaamssappen te reguleren. Het stimuleert de aanmaak van verse bloedcellen in het beenmerg, wat wel eens de reden kan zijn voor het ongewoon breed scala aan medische problemen.

 

Vrouwenmantel is een indrukwekkende lymfatische tonifier, het verzacht en verlicht het vasthouden van water, het herstelt de doorstroming van lichaamsvloeistoffen in de orgaansystemen en het heeft verkoelende eigenschappen.

 

Lievevrouwebedstro is een andere prachtige medicinale plant, die wordt gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen. Het is uitstekend als bloedzuiverend en diureticum.

 

Recept (ingrediënten voor een infusiepot van 1,5 liter):

 

  • 2 eetlepels gedroogd duizendblad
  • 2 eetlepels gedroogde vrouwenmantel
  • 2 eetlepels gedroogde lievevrouwebedstro
  • 1,5 liter gefilterd vers gekookt water

 

 

Doe alle droge kruiden in een infuser in een pot. Giet gekookt water over de kruiden en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Meng de kruiden in de infuser, dek af met een deksel en laat 15 minuten trekken. Je kunt het in de pot bewaren of in een thermoskan gieten om het warm te houden.

Drink deze heerlijke helende infusie de hele dag door.

 

Contra-indicatie: duizendblad niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding 

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod