Herfst Seizoensafstemming Deel 2 – bewegen en ademhaling.

 
Om je overgang naar het herfst seizoen verder te omarmen en op natuurlijke wijze te ondersteunen, ga ik je begeleiden met twee nieuwe belangrijke pijlers, die ontzettend mooi samen gecombineerd kunnen worden.
 
Pijler 2. Beweging in de natuur.
 

Het is belangrijk om tijd in de natuur door te brengen en je lichaam dagelijks te bewegen. Het kan een wandeling in het bos of op het strand zijn, werken in de tuin, zwemmen in de zee of wandelen in de bergen.

Welke vorm van beweging je ook kiest, wees erbij en focus op je ademhaling. Voel hoe je longen zich vullen met nieuwe energie bij elke inademing en hoe je dichte en onzuivere energie loslaat bij elke uitademing. Je kunt wat visualisatie aan je ademhaling toevoegen, door je voor te stellen dat wit helder licht je longen binnenkomt bij het inademen en donkere rook je longen verlaat bij het uitademen. Als je om wat voor reden dan ook niet in staat bent om buiten in de natuur te bewegen, zorg er dan voor dat je dit vervangt door fysieke oefeningen thuis. Je kunt op een trampoline springen, dansen op je favoriete muziek of yoga beoefenen. Vergeet niet om je te concentreren op je ademhaling.

 
Pijler 3. Ademhalingsoefeningen.
 

Ik wil je aanraden om naast je bewegingsoefening ook ademwerk te doen als je het ontgiftingseffect wilt versterken. De ademwerktechniek die het loslaten en verwerken van verdriet ondersteunt, emoties gekoppeld aan het Metaal Element, is een combinatie van het lichaam in bepaalde positie te plaatsen, en ademen. Het gaat de stagnatie en zwaarte tegen die die emoties met zich meebrengen, wanneer ze onverwerkt zijn.

Ik beschrijf hieronder twee van mijn favoriete ademtechnieken voor de herfst:

 
 
Ademwerk voor het loslaten van verdriet en bedroefdheid.

Begin met het kiezen van één van de volgende posities:

– ga op je rug liggen met je benen tegen de muur en je armen wijd open op de grond, handpalmen open en naar het plafond gericht

– ga op je mat zitten met je benen gestrekt of wijd open en je romp over het kussen of een bolster naar de grond gevouwen

– ga op je rug liggen en plaats een of twee blokken onder je heiligbeen voor een ondersteunde brughouding, laat je armen wijd open op de grond rusten, handpalmen open en naar het plafond gericht.

 

 

Als je eenmaal de positie hebt gekozen die voor een tijdje comfortabel aanvoelt, sluit je je ogen en richt je je aandacht op je in- en uitademing, zodat ze zo diep en gelijkmatig mogelijk zijn.

Pauzeer na elke inademing en elke uitademing een paar seconden en voel de stilte. Blijf op deze manier minstens 8 minuten ademen.

Open vervolgens je ogen, wiebel met je vingers en tenen en breng je lichaam langzaam terug naar het zitten op je mat. Je kunt deze oefening afsluiten met een dagboek of meditatie.

 
 
Ademwerk om los te laten en ruimte te creëren.

 

Begin door rechtop te staan met je voeten op heupafstand van elkaar met je knieën licht gebogen. Breng je handpalmen in gebed voor je hart en stel de intentie vast. Doe 3 langzame centrerende ademhalingen.

Hef je armen boven je hoofd naar de hemel, terwijl je langzaam diep inademt. Dan scharnier je op je heupen en breng je je armen naar je voeten, terwijl je door je mond uitademt met een luide zucht.

Laat je armen naar beneden hangen en beweeg ze een paar keer langzaam heen en weer.

 

Herhaal deze reeks minstens 5 keer. Na de laatste keer, breng je je kont naar beneden en ga je op de grond zitten met de onderkant van je voeten tegen elkaar. Je benen creëren een ruitvorm. Leg een kussen of bolster op je voeten of een blok tussen je benen en laat je armen en hoofd erop rusten. Gun jezelf een paar minuten in deze houding en voel wat er tijdens de oefening naar boven kwam.

 

Als je voelt dat er emoties los zijn gekomen, laat ze er zijn. Blijf er gewoon met je volledige aandacht bij. Misschien komt daarna een gevoel van compassie en liefde naar jezelf toe. Of misschien zul je verrast zijn door wat er in je is aangeraakt. Alles is goed en alles mag er zijn. 

 

In het volgende deel van de herfst seizoenafstemming kun je lezen over hoe je emotionele lading kunt opruimen en je lichaam dieper kunt ontgiften.

 

Veel liefs,

Monika

 

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod