BATC Vijf Natuurgerichte Principes

 

In mijn praktijk werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes zoals beschreven door de BATC organisatie. Deze principes helpen me ervoor te zorgen dat mijn klanten worden gezien en behandeld als een geheel persoon en op een holistische manier. Het basisprincipe en het uitgangspunt is energie en het beïnvloedt op verschillende manieren alle andere principes.

 

 

Energie

Ik geloof dat alles in en om ons heen bestaat uit pure energie. Hoewel we energie niet met onze blote ogen kunnen “zien”, ligt het aan de basis van de schepping van alles. Het creëert ons lichaam, alle materiële dingen die we zien, lucht die we inademen en de hele ruimte om ons heen. In mijn praktijk is energetische heling gebaseerd op het inzicht dat het menselijke energieveld een dynamisch uniek systeem is en het fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn beïnvloedt

Door middel van energetische heling werk ik met het hele lichaam, alle organen, individuele cellen en de set van zeven chakra’s, meridianen en het energieveld (aura) dat het lichaam omringt. Energetische heling adresseert blokkades en opent de natuurlijke energetische kanalen van ons lichaam, zodat alle elementen optimaal bij elkaar kunnen komen. Het lichaam kan dan werken om disfunctie en ziekte om te keren door zijn natuurlijke vermogen om zichzelf te genezen.

 

 

Prikkeloverdracht

 

Ik werk vanuit de overtuiging dat het menselijk lichaam functioneert en wordt aangedreven door energie. Ons hart klopt met behulp van energiepulsen en je hersenen en zenuwstelsel communiceren met ons hele lichaam via complexe energetische paden. Ons menselijke energieveld reageert voortdurend op de fysieke, emotionele en spirituele behoeften van ons lichaam via trillingen die worden gegenereerd door impulsen uit de hersenen. Er is een constante energiestroom door alle lagen van ons systeem en uitwisseling van die energie met alles om ons heen. Voor het goed functioneren van ons lichaam hebben we de efficiënt werkende loopvlak van de trillingen nodig.

 

 

Drainage

 

Een ander belangrijk element waar ik in elk diagnoseproces naar kijk, is het toxiciteitsniveau van mijn cliënten. Ondanks het genie van ons lichaam en hun eigen ontgiftingsroutes, verzamelen we nog steeds veel gifstoffen in ons lichaam en energieveld. Deze gifstoffen komen van het voedsel dat we eten, water dat we drinken, lucht die we inademen, informatie die we absorberen, energie van mensen met wie we ons omringen. Als deze gifstoffen zich sneller ophopen in ons lichaam dan we ze kunnen afvoeren of als ons lichaam niet efficiënt genoeg werkt, vormen ze de blokkades in ons energiesysteem, verstoren ze de werking van onze organen en de zelf genezende processen in ons lichaam. Ik leg de nadruk op het belang en de noodzaak om niet alleen ons lichaam regelmatig te reinigen van gifstoffen, maar ook om een levensstijl aan te nemen die ons lichaam helpt gifstoffen te vermijden en gifstoffen efficiënter af te voeren.

 

 

Voeding

 

In mijn praktijk pas ik een holistische benadering van voeding toe en beoordeel ik mijn cliënt altijd als een geheel, uniek individu met speciale voedingsbehoeften in de gegeven levensfase. Ik geloof dat, net zoals de juiste voeding kan fungeren als een medicijn voor het menselijk lichaam, de verkeerde voedingspatronen kunnen leiden tot slecht functioneren van onze organen en het hele systeem. Alles wat we verteren is gunstig of schadelijk voor onze gezondheid, niet alleen voedsel, maar ook medicijnen, mentale overbelasting en informatie die we dagelijks tot ons nemen. 

Ik richt me op het geven van onderwijs, tools en strategieën om voeding toegankelijk te maken voor mijn klanten in het dagelijks leven en ik begeleid hen door het proces van het creëren van duurzame voedsel- en levensstijlgewoonten. 

 

 

De kunst van het leven

 

Ik geloof dat we niet kunnen genieten van vitaliteit, welzijn en een goede gezondheid als een van de elementen in ons menselijk lichaam uit balans is. Daarom werk ik in mijn praktijk op een volledig holistische manier, waarbij ik altijd de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van mijn cliënt beoordeel. Deze aspecten zijn met elkaar verbonden en wanneer men uit balans is, creëert dit onbalans in de andere elementen. De fysieke ziekte of aandoening die zich in het lichaam manifesteert, is vaak de eindtoestand van een onbalans die begon als een spirituele kwestie, emotionele blokkade of mentaal patroon dat ons niet diende.

In mijn werk richt ik me niet op één specifieke klacht of ziekte die mijn cliënten in hun fysieke lichaam manifesteren, maar pel ik altijd alle lagen af om dieper in te gaan op het begrijpen van wat die aandoening heeft veroorzaakt. Ik geloof dat het mijn cliënten helpt om patronen en gedragingen die hen niet dienen te begrijpen en los te laten en nieuwe gewoonten te creëren die hun gezondheid ondersteunen. Ik werk met mijn klanten op een manier die hen in staat stelt om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn, omdat ik erop vertrouw dat onze gezondheid de som is van al onze keuzes en acties die we elke dag ondernemen.

 

Als je meer wilt lezen over BATC, klik dan op DEZE LINK.