Wat is Reiki en wat kan het voor jou betekenen?

Reiki is een krachtige Japanse energieheling. Het is de universele levensenergie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging kan worden doorgegeven. Reiki is gebaseerd op de overtuiging dat een onzichtbare levenskrachtenergie door ons heen stroomt en ons levend maakt. Als iemands levensenergie laag is, hebben we meer kans om ziek te worden, stress te voelen of niet in staat om uitdagingen aan te gaan, en als het hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn. Het is deze stroom van energie die het unieke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen mogelijk maakt.

 

Echter, het mooie van Reiki is dat je niet ziek hoeft te zijn om de voordelen ervan te ervaren. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plaatsen waar het het meest nodig is en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Reiki energieheling helpt om alles wat je doormaakt gemakkelijker te maken, waardoor je je beter voelt en beter functioneert. Het helpt je om die dingen die je tegenhouden los te laten en creëert een prachtige ruimte voor nieuwe of verbeterde dingen om binnen te komen. Het helpt je om evenwichtig en gecentreerd te zijn te midden van alle veranderingen of drukte van het leven. In plaats van te blijven hangen in zorgen, woede of angst, helpt Reiki je om moed, vrede en kalmte te vinden. Het helpt je om dankbaar en bewuster in je leven te staan.

 

Ik heb zoveel mensen de voordelen van Reiki zien ervaren en ik heb het zelf ervaren. Ik begin al een aantal jaren elke dag met Reiki zelfbehandeling. Veel mensen zijn onder de indruk van hoe ze zich voelen na een behandeling. Ze ervaren diepe rust, het gevoel vastgehouden te worden, kalmte, het gezicht ontspant, het lichaam laat de beklemming los, mensen ademen dieper. Dit lijken misschien allemaal simpele dingen, maar hoe vaak voelen we ons echt ontspannen en vredig?

 

Je hoeft geen spiritualiteit te hebben om van de voordelen van Reiki te genieten. Veel mensen ontvangen graag Reiki-behandelingen om zichzelf te ondersteunen tijdens hun zelfgenezende reis in spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt hen diepgaande, vaak subtiele verschuivingen te creëren van diep in hun eigen wezen, zoals intuïtieve begeleiding krijgen in moeilijke situaties, een verandering in houding of overtuiging over een bepaald probleem of situatie. Je gaat je situatie vanuit een nieuw perspectief bekijken en dat helpt je om er op een positievere manier mee om te gaan.

 

Op fysiek niveau helpt Reiki om pijn te verlichten van migraine, artritis, ischias, om er maar een paar te noemen. Het helpt ook bij symptomen van astma, chronische vermoeidheid, PMS, overgangsklachten en slapeloosheid. Reiki is een prachtig compliment voor de conventionele geneeskunde, speciaal voor mensen met een chronische ziekte, chemotherapie, bestraling of voor en na de operatie. Het helpt het zenuwstelsel te kalmeren, bijwerkingen van invasieve of toxische behandelingen te verlichten en het genezingsproces te versnellen. Het mooie van Reiki is dat het niet-invasief is en op een zeer zachte manier wordt toegediend. De reikibeoefenaar kan Reiki geven zonder het lichaam aan te raken bij brandwonden of ernstige verwondingen. Reiki is veilig te gebruiken als je medische aandoeningen hebt, zoals epilepsie, diabetes of hartaandoeningen. Zwangere vrouwen kunnen Reiki behandelingen ondergaan om hen door alle stadia van de zwangerschap te ondersteunen. Reiki is voor iedereen!

 

Mensen vragen me vaak: hoe zal ik me voelen tijdens een Reiki sessie?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Elke sessie is net zo uniek als jijzelf en wordt afgestemd op jouw individuele behoeften op dat moment. Sommige cliënten beschrijven sensaties van warmte, trillingen of pulsen. Anderen beschrijven een gevoel van diepe ontspanning, beelden of kleuren die bij hen opkomen of zelfs in slaap vallen.

 

Als Reiki nieuw voor je is, begin dan jouw Reiki sessie met een open geest. Als je daar ligt te denken: “Wanneer gaat het beginnen?”, “Ik voel niets?” of “Doet dit iets?” dan ben je niet in de beste stemming om te ontspannen en te genieten van de beste ervaring.

 

Het is natuurlijk om je af te vragen hoe het zou zijn als je nog nooit Reiki hebt ervaren, maar iedereen is uniek en het is onmogelijk om je van tevoren te vertellen wat en hoe je je Reiki sessie zult ervaren. Na verloop van tijd zul je ook merken dat elk van je Reiki sessies anders aanvoelt, simpelweg omdat je op dat moment in een andere staat bent en vanwege wat je op dat moment nodig hebt om te gedijen en je vitaal te voelen.

Wat is Reiki op afstand en hoe werkt het?

Reiki op afstand is een vorm van Reiki waarbij een beoefenaar helende Reiki energie stuurt naar een persoon die zich op een andere plaats en/of tijd bevindt dan een beoefenaar of naar een situatie in het verleden, nu of in de toekomst.

 

Afstandsreiki werkt volgens een oud principe dat de Hermetische Wet van Gelijkenis wordt genoemd, wat inhoudt dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, omdat we allemaal gemaakt zijn van energie en deel uitmaken van een groter geheel. Met behulp van het afstandssymbool kunnen beoefenaars Reiki energie over elke afstand in tijd of ruimte sturen.

 

Reiki op afstand kan precies dezelfde problemen en aandoeningen helpen als traditionele persoonlijke Reiki heling. Het biedt ook een productief alternatief voor hands-on heling. Hoewel sommige mensen aannemen dat Reiki behandelingen op afstand niet zo effectief zijn als persoonlijke sessies, kan het in bepaalde situaties beter zijn. Denk aan de volgende situaties: een cliënt heeft in het verleden fysiek geweld meegemaakt, voelt zich om wat voor reden dan ook ongemakkelijk bij aanraking, bevindt zich in het ziekenhuis of hospice, op de plaats van een ongeval of op een andere plaats waar het op dat moment niet mogelijk is om persoonlijk Reiki te geven.

 

Soms kan alleen zijn tijdens een zelfgenezingsproces buitengewoon krachtig zijn voor mensen die zich zorgen maken over sociale dynamiek, wat hun vermogen om emotioneel of verbaal los te laten, kan beperken. Niet iedereen vindt het prettig om te huilen in het bijzijn van iemand anders, zelfs als die persoon een genezer is.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

 

Op het afgesproken tijdstip voor de Reiki sessie voor heling op afstand, moet je ervoor zorgen dat je zich kunt terugtrekken in een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt. Je kunt je mobiele telefoon het beste op vliegtuigmodus zetten of in een andere kamer uitgeschakeld laten. De geadviseerde houding is om in bed of op je yogamat te gaan liggen, met wat dekens over je heen. Je kunt je kouder gaan voelen wanneer je lichaam in een diepe ontspanningstoestand komt. Je kunt de kamer waarin je je bevindt donkerder maken of gewoon een oogmasker over je ogen plaatsen. Adem dan rustig en diep in, terwijl de Reiki beoefenaar een helende sessie voor je uitvoert.

 

Je kunt in 35-40 minuten een zacht alarm instellen als je ergens moet zijn, maar veel mensen willen gewoon wat langer in die diepe rusttoestand blijven.

Wat zijn kinetische spiertesten?

Toegepaste kinesiologie of gewoon kinetische spiertesten zijn gebaseerd op het fundamentele principe dat het lichaam (het systeem) alle informatie heeft.

We zijn ongelooflijk intelligente wezens, maar de wetenschap heeft ons laten zien datwe eigenlijk heel weinig van de totale hersencapaciteit gebruiken. Het betekent dat onze bewuste geest eigenlijk heel beperkt is en een veel groter deel van je hersenkracht ligt in het onderbewustzijn.

 

Het menselijke onderbewustzijn kan worden vergeleken met een computer die altijd aan staat en alles registreert wat we ervaren. Het slaat niet alleen herinneringen uit ons leven op. Het slaat ook elke pijn, ziekte, verwonding, gedachte of gevoel op. We hebben gewoon de hele geschiedenis van elke afzonderlijke cel in ons lichaam vastgelegd en opgeslagen in ons onderbewustzijn.

 

Ons onderbewustzijn weet alles wat ons lichaam nodig heeft om in balans, welzijn en optimale gezondheid te zijn. Het probleem dat we ervaren is dat omdat het onderbewust is, we geen directe bewuste toegang hebben tot die bron.‍

Dat is waar kinetische spiertesten helpen, omdat het onbewuste informatie in het bewustzijn brengt. Ons lichaam en zijn omgeving bestaat uit een ingewikkeld elektrisch netwerk van pure energie die door alle spieren in ons lichaam stroomt. Als iets de balans van ons lichaam niet in stand houdt of verbetert heeft het invloed op ons elektrische systeem, en zal dit in onze spieren te zien zijn. Ze zullen tijdelijk “kortsluiten” of verzwakken. Spieren zijn verbonden met meridianen en meridianen zijn verbonden met organen. Door spieren te testen, kunnen we allerlei verschillende informatie verkrijgen.

 

Zo kunnen we kijken waar het probleem of de disbalans zit in je lichaam of in een bepaald orgaan. We kunnen testen of de oorzaak van dit probleem fysiek, chemisch, emotioneel of energetisch is. Ook kunnen wij nagaan of een bepaalde aanvulling of voeding geschikt voor jou is.

 

Ik gebruik spiertesten als hulpmiddel en als aanvullend diagnostisch hulpmiddel om bepaalde informatie te verkrijgen. Dat doe ik alleen in overleg met jou en met jouw toestemming.