" Die pijnen die je voelt zijn boodschappers. Luister naar ze." ~ Rumi ~

Ik heb altijd geloofd in het natuurlijke vermogen van ons lichaam om te genezen, in de overvloed aan middelen van Moeder Natuur en energie die voor ons beschikbaar is vanuit het Universum.

 

Ik heb hun kracht vele malen in mijn leven ervaren. De geneeskrachtige kruiden en voedsel dat mijn oma’s en ouders gebruikten wanneer iemand in onze familie ziek werd. Traditionele Chinese Geneeskunde en energetische therapie voor een gezwel in mijn borst, die hielpen om een operatie te voorkomen. En mezelf volledig van auto-immuunziekte genezen met kruiden en radicale veranderingen in voeding.

 

Mijn nieuwsgierigheid groeide, gevoed door mijn eigen ervaringen en die van anderen. Ik las veel boeken en volgde verschillende cursussen om mijn kennis uit te breiden.

 

Maar ik zag het altijd ALLEEN als mijn passie en mijn hobby…

Ik heb 20 jaar in de financiële wereld gewerkt, voornamelijk bij grote bedrijven. Ik maakte carrière, was trots op mijn eigen succes en blij met de stabiliteit die mijn baan me gaf. Ik was gefocust, veerkrachtig, toegewijd en betrouwbaar. Ik had controle over mijn leven en leefde het zoals gepland. Tot ik een burn-out kreeg. Tweemaal.

 

Jarenlang gaf mijn lichaam me de signalen dat ik niet op de goede weg was, dat ik te hard rende, de verkeerde kant op. In het begin waren die signalen heel subtiel. Daarna werden ze pijnlijker, totdat ik ze niet meer kon negeren. Ik ben gestopt. Ik begon te luisteren naar die fluisterende stem van binnenuit in plaats van naar al die stemmen buiten mij die zo hard schreeuwden…

 

Na mijn eerste burn-out kwam Reiki op mijn pad. Het voelde zo natuurlijk en eenvoudig. Het was zo rustgevend en helend. Het hielp me de boodschappen van mijn lichaam te begrijpen. Het liet me zien dat de enige manier om verder te komen was door mijn hart te volgen. Maar er was nog steeds te veel oude programmering, angsten en weerstand om zo’n grote levensverandering teweeg te brengen.

 

Dus keerde ik terug naar mijn werkomgeving met de belofte om beter voor mezelf te zorgen, terwijl ik ook de reis naar mezelf voortzette. Een paar jaar later zei mijn lichaam weer “stop”. Alleen was het deze keer veel moeilijker. Ik kon er niet meer omheen dat er een ander pad voor mij moest zijn en een ander doel in mijn leven. Ik realiseerde me dat ik al die weerstand moest loslaten en me moest overgeven. Ik besloot om de verandering me gewoon te laten veranderen.Het vergde veel kwetsbaarheid en moed om mijn hart te volgen en van mijn passie mijn werk te maken.

Sinds 2022 ben ik natuurgeneeskundig holistisch energetisch therapeut*. In mijn praktijk bied ik jou een holistische therapie aan die jou als uniek en geheel persoon aanspreekt. Ik kijk integraal naar je vanuit fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel perspectief. Ik ben gecertificeerd in de volgende modaliteiten:

 • Reiki I, Reiki II, Reiki Practitioner (Usui Reiki Ryoho)
 • Praktische Traditionele Chinese Geneeskunde
 • Elementen van Traditionele Chineese Geneeskunde
 • Medische en Psychosociale Basiskennis
 • Holistische Voedingscoaching (Niveau I en II)
 • Energetische Massagetherapie (docent bij Healing Space Instituut)
 • A Root Cause Practice Program van Tracey Stevens (The Healing Point)
 • A Root Cause Practice Foundation Course van Tracey Stevens (The Healing Point)
 • Essentials of Energy Medicine, 12-weekse cursus bij EDEN Method (online)
 • Kruidengeneeskunde (cursussen en autodidact)
 • Ademwerk (autodidact)

* Ik ben als Natuurgeneeskundig Therapeut ingeschreven bij organisatie BATC en werk volgens de vijf natuurgerichte principes, die ervoor zorgen dat een therapeut zijn cliënt holistisch benadert. Lees verder HIER.