Paniekaanval voorkomen zonder medicatie

 
Misschien ben jij, of iemand in je omgeving, één van de meer dan 3 miljoen mensen die op een bepaald moment in hun leven last krijgen van paniekaanvallen. Deze komen tegenwoordig vaker voor dan tien jaar geleden en overkomen mensen op elke leeftijd, zelfs bij kinderen op de basisschool.
 
Een paniekaanval is een gebeurtenis van verlammende angst en vrees die schijnbaar uit het niets komt, zonder aanwijsbare reden. Het ervaren van een paniekaanval is alsof je getroffen wordt door een vloedgolf. Het laat je achter met een enorme angst dat het nog eens kan gebeuren, vooral als je in een openbare ruimte bent of als er niemand is om je te helpen.
 
Je kunt een paniekaanval herkennen op basis van deze meest voorkomende symptomen:
-Bonzend of bonkend hart
-Moeite met ademhalen
-Duizeligheid en licht in het hoofd voelen
-Misselijkheid
-Rillingen en koud zweet -Pijn in de borstkas
-Tintelingen of gevoelloosheid van handen en/of benen
-Terreur, een gevoel dat er iets vreselijks gaat gebeuren en dat je machteloos bent om het te voorkomen
-Angst om de controle over je lichaam en je reacties te verliezen
 
Paniekaanvallen komen vaak op onverwachte momenten en dat maakt ze nog beangstigender. In realiteit, worden ze veroorzaakt door grote stressfactoren, traumatische levensgebeurtenissen of een lichamelijke ziekte die in je leven is opgetreden. Ze worden geactiveerd door een bepaalde trigger zonder dat je je daarvan bewust bent.
 
Holistische Energetische Therapie kan helpen om te begrijpen wat de paniekaanvallen veroorzaakt en je lichaam helpen om die triggers los te laten. Wat ondersteunend kan zijn, is het aanleren van een eenvoudige ademhalingstechniek om te kalmeren als de angst zich begint op te bouwen.
 
Voor het geval dat je een paniekaanval krijgt, is er een verbazingwekkende, snelle en zeer effectieve acupressuurtechniek die Tapping of Emotional Freedom Technique heet. Het stopt de paniekaanval binnen een paar minuten, en als je het regelmatig gebruikt, helpt het om de aanvallen helemaal te elimineren.
 
Emotional Freedom Technique (EFT) of kortweg Tapping ontstond 50 jaar geleden toen een groep artsen acupressuurpunten gebruikten om hun patiënten te helpen omgaan met stress, angst, pijn en fobieën.
De techniek zoals we die nu kennen werd samengesteld door dokter Gary Craig, die het aan het publiek begon te leren.
 
Tapping is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al duizenden jaren geleden beschreef hoe de energie in het lichaam zich verspreidt langs specifieke banen die meridianen worden genoemd. Door op specifieke energiemeridianen op je hand, gezicht, hoofd, arm en borstkas te tappen, kun je angsten, belemmerende overtuigingen, negatieve patronen en zelfs fysieke pijn en diepgewortelde trauma’s loslaten.
Terwijl je tapt volgens een specifieke volgorde, praat je hardop over het probleem, ook volgens de EFT leidraad. Dit stuurt een kalmerende boodschap naar de amygdala (het “vecht of vlucht” deel van de hersenen) waardoor het loslaten van moeilijke emoties en pijn mogelijk wordt.
 
Ik kan je leren hoe je EFT Tapping kunt toepassen tijdens een holistische energetische behandeling in mijn praktijk, zodat je bent uitgerust met een praktisch en bewezen hulpmiddel voor zelfondersteuning.
 

Ik stuur je heel veel ❤️!

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod