Reiki – wat is het en wat het voor je kan doen

Reiki is een krachtige Japanse energieheling. Het is de universele levensenergie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging kan worden doorgegeven. Reiki is gebaseerd op de overtuiging dat een onzichtbare levenskrachtenergie door ons heen stroomt en ons levend maakt. Als iemands levensenergie laag is, hebben we meer kans om ziek te worden, stress te voelen of niet in staat om uitdagingen aan te gaan, en als het hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn. Het is deze stroom van energie die het unieke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen mogelijk maakt. Het mooie van Reiki is echter dat je niet ziek hoeft te zijn om de voordelen ervan te ervaren. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plaatsen waar het het meest nodig is en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Reiki energieheling helpt om alles wat je doormaakt gemakkelijker te maken, waardoor je je beter voelt en beter functioneert. Het helpt je om die dingen die je tegenhouden los te laten en creëert een prachtige ruimte voor nieuwe of verbeterde dingen om binnen te komen. Het helpt je om evenwichtig en gecentreerd te zijn te midden van alle veranderingen of drukte van het leven. In plaats van te blijven hangen in zorgen, woede of angst, helpt Reiki je om moed, vrede en kalmte te vinden. Het helpt je om dankbaar en bewuster in je leven te staan.

 

Ik heb zoveel mensen de voordelen van Reiki zien ervaren en ik heb het ook zelf ervaren. Ik begin al een aantal jaren elke dag met Reiki zelfbehandeling. Veel mensen zijn onder de indruk van hoe ze zich voelen na een behandeling. Ze ervaren diepe rust, het gevoel vastgehouden te worden, kalmte, het gezicht ontspant, het lichaam lat de beklemming los, mensen ademen dieper. Dit lijken misschien allemaal simpele dingen, maar hoe vaak voelen we ons echt ontspannen en vredig?

 

Op fysiek niveau helpt Reiki om pijn te verlichten van migraine, artritis, ischias, om er maar een paar te noemen. Het helpt ook bij symptomen van astma, chronische vermoeidheid, PMS, overgangsklachten en slapeloosheid.

Je hoeft geen spiritualiteit te hebben om van de voordelen van Reiki te genieten. Veel mensen ontvangen graag Reiki behandelingen om zichzelf te ondersteunen tijdens hun zelf genezende reis in spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt hen diepgaande, vaak subtiele verschuivingen te creëren in hun eigen wezen. Zaken zoals intuïtieve begeleiding krijgen in moeilijke situaties, een verandering in houding of overtuiging over een bepaald probleem of situatie. Je gaat je situatie vanuit een nieuw perspectief bekijken en dat helpt je om er op een positievere manier mee om te gaan.

 

Reiki is een prachtige aanvulling op de conventionele geneeskunde, vooral voor mensen met een chronische ziekte, chemotherapie, bestraling of voor en na een operatie. Het helpt het zenuwstelsel te kalmeren, bijwerkingen van invasieve of toxische behandelingen te verlichten en het genezingsproces te versnellen. Het mooie van Reiki is dat het niet-invasief is en op een zeer zachte manier wordt toegediend. De reikibeoefenaar kan Reiki geven zonder het lichaam aan te raken, bijvoorbeeld bij brandwonden of ernstige verwondingen. Reiki is veilig te gebruiken als je een medische aandoening hebt, zoals epilepsie, diabetes of hartaandoening. Zwangere vrouwen kunnen Reiki behandelingen ondergaan om hen door alle stadia van de zwangerschap te ondersteunen.

 

Reiki is voor iedereen!

 

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod