Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een krachtige Japanse energieheling. Het is de universele levensenergie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging kan worden doorgegeven met behulp van Reiki therapeut.

 

Het mooie van Reiki is echter dat je niet ziek hoeft te zijn om de voordelen ervan te ervaren. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plaatsen waar het het meest nodig is en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Je hoeft geen spiritualiteit te hebben om van de voordelen van Reiki te genieten. Veel mensen ontvangen graag Reiki behandelingen om zichzelf te ondersteunen tijdens hun spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling. Op fysiek niveau helpt Reiki om pijn en bellemerde symptomen van verschillende aandoeningen en ziekten te verlichten of elimineren.

 

Reiki is een prachtige aanvulling op de conventionele geneeskunde, vooral voor mensen met een chronische ziekte, chemotherapie, bestraling of voor en na een operatie. Het helpt het zenuwstelsel te kalmeren, bijwerkingen van invasieve of toxische behandelingen te verlichten en het genezingsproces te versnellen.

 

Ik bied geen losse Reiki behandelingen aan, behalve Reiki of Afstand. Reiki maakt onderdeel uit van Energetische Therapie, ook in de vorm van Chakra Balans, Helende Reis en Hart Focus. Tijdens een Reiki behandeling lig je op de comfortabele behandeltafel, in voor jou makkelijk zittende kleding. Ik leg beide handen op diverse plekken van het lichaam met een zachte aanraking. 

Reiki Chakra Balans

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Ze bevinden zich langs de ruggengraat, beginnend bij de basis en omhoog lopend naar de kruin van het hoofd. Als een chakra minder goed functioneert, verstoort dat niet alleen het gebied in het lichaam waar deze chakra mee verbonden is, maar ook de andere chakras met als consequentie dat het hele energiesysteem uit balans raakt .
Tijdens Reiki Chakra Balans plaats ik mijn handen op een heel specifieke manier op het lichaam en pas ik een heel licht wiegende beweging toe totdat de energetische verstoring eruit is en het betreffende lichaamsdeel losjes kan bewegen.

Reiki Helende Reis (Regressietherapie)

De Reiki Helende Reis is een zeer krachtige vorm van de regressietherapie. Tijdens deze behandeling combineer ik Reiki en begeleide visualisatie om jou te begeleiden naar gebeurtenissen uit het verleden, die de oorzaak zijn van huidige problemen of lichamelijke en psychische klachten.

Ik geloof dat het onderbewuste brein trauma’s kan onderdrukken die op eender welke leeftijd kunnen zijn ervaren, maar vooral tijdens de baby- en kindertijd, toen we nog niet in staat waren om emoties volledig te uiten en te verwerken.
Deze trauma’s vormen dan energetische blokkades in het lichaam die kunnen leiden tot lichamelijke en psychische klachten.

Reiki Hart Focus

Veel mensen zijn de verbinding met zichzelf en/of met hun hart kwijtgeraakt, met allerlei consequenties vandien. Je voelt je verloren, je kan geen verbinding met anderen maken, je relaties werken niet, je neemt verkeerde beslissingen. Reiki Hart Focus is een prachtige behandeling om te leren voelen en een diepere verbinding met je hart te maken. Tijdens deze behandeling combineer ik Reiki en begeleide visualisatie om jou daarbij te helpen. 

Reiki Afstand Behandeling

Reiki behandeling op afstand werkt volgens een oud principe dat de Hermetische Wet van Gelijkenis wordt genoemd en die stelt dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, omdat we allemaal gemaakt zijn van energie en deel uitmaken van een groter geheel. Door deze wet aan te roepen tijdens een Reiki sessie op afstand en te werken met het afstandssymbool, kan de genezer zich verbinden met het energieveld van de ontvanger.

Zeer aan te raden als je geen sessie persoonlijk kunt doen, bijvoorbeeld als je ver weg woont, in het ziekenhuis ligt of niet in staat bent om te reizen.

 

Duur: 30 minuten

Prijs: €50 voor 1 sessie en €270 voor 6 sessies