Voorkom verkoudheid en griep met deze natuurlijke magische remedie

Wanneer ik het gevoel heb dat ik verkouden begin te worden, bereid ik deze natuurlijke remedie voor en neem ik het een paar keer per dag totdat ik volledig beter word. Ik gebruik het al jaren en het heeft mij en mijn familie nooit in de steek gelaten, zelfs niet met een zeer sterke griep.

 

Het is een combinatie van natuurlijke bijenproducten, kruiden en specerijen. Alle ingrediënten hebben antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit mengsel werkt zo goed dat het te vergelijken is met antibiotica, maar zonder nadelige bijwerkingen. In het winterseizoen neem ik het preventief 1-2 per week.

 

Eerst een paar woorden over de bijzondere bijenproducten die deel uitmaken van deze magische remedie.

 

Rauwe honing heeft meerdere gezondheidsvoordelen, zoals antimicrobieel en antibacterieel, het bevordert de wondgenezing en is zeer voedzaam voor het lichaam. Het heeft ook het vermogen om slijm op te drogen en ondersteunt de gezondheid van de lever.

 

Propolis is gemeld dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft met betrekking tot gastro-intestinale stoornissen, allergieën, gist- en schimmelinfecties en parasieten. Het is een geweldige bron van prebiotica en antioxidanten die de darmbarrièrefunctie verbeteren en beschermen tegen oxidatieve stress.

 

Ingrediënten

 

3-4 el rauwe honing (ik gebruik lindehoning en naaldbomenhoning)

50 druppels propolis extract (ik gebruik hoog geconcentreerd extract zonder alcohol)

1 theelepel kruidnagel (gemalen in een koffiemolen of een keukenvijzel)

1 tl gemalen Ceylon kaneel

½ tl gemalen kardemom

1-2 tl fijn geraspte verse gemberwortel

1 tl kurkumapasta*

 

Voorbereiding en gebruiksaanwijzing

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar het mengsel in een glazen luchtdichte pot in de koelkast. Neem 3 keer per dag een theelepel van het mengsel, 20 minuten na een maaltijd. Gebruik het niet als u allergisch bent voor bijenproducten.

 

* Ik maak kurkumapasta op de volgende manier:

Meng in een kleine steelpan 4 eetlepels gemalen kurkuma en 1 theelepel zwarte versgemalen peper met 250 ml – 375 ml water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat minimaal 9 minuten sudderen. Roer het mengsel de hele tijd tijdens het sudderen om aanbranden te voorkomen. Begin met 250 ml water en voeg meer toe als de pasta tijdens het kookproces te dik wordt. Op het einde moet het een dikke maar vloeibare consistentie hebben. Bewaar de kurkumapasta maximaal 2 weken in de glazen luchtdichte pot.

 

Ik wens jullie allemaal gezonde en gezellige dagen!

Related articles

Monika De Boer

NATUURGENEESKUNDIG
HOLISTISCH ENERGETISCH THERAPEUT

Ik bied holistische energetische therapie en voedingscoaching, die jou als uniek en heel persoon aanspreekt. Daarnaast ben ik docent Energetische Massage bij Healing Space Institute in Bussum, Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen in een staat van optimale gezondheid en welzijn te leven en hen opnieuw te verbinden met de aangeboren wijsheid en genezende kracht van hun lichaam.

Ontdek

Meer over wie ik ben

Mijn Aanbod